ALLROUND

CREATIVE

CHOCOHOLIC

Leer mij kennen

Hi! Ik ben Astrid, creatieve duizendpoot. Ik ben niet goed in op mijn billen zitten, heb een grote liefde voor de natuur, denk altijd enorm in beelden en ben een echte chocoholic!

Geboren in 1980 op de prachtige Brabantse Wal en afkomstig uit een grafisch gezin, mijn ouders hadden vroeger een drukkerij. Mijn vader tekende en schilderde graag en in haar jonge jaren liep mijn moeder ook met een camera rond. Zelf ben ik van jongs af aan al creatief en grafisch bezig. Het begon met tekenen en ging al snel over op fotograferen. Ik maakte vooral kiekjes, erg véél kiekjes. Op zondag trokken we met het gezin er vaak op uit. Rondje fietsen of wandelen in het bos of op het strand. Daar is mijn liefde voor de natuur ontstaan. Ik ben geboeid door alles wat er groeit en bloeit in de vrije natuur, met name het dierenrijk. Of het nu een klein insect is of een groot, wild dier; ik vind ze allemaal fascinerend.

Weetjes

Naast wat Vlaamse roots heb ik echt geen buitenlands bloed, maar wel gewoon heel veel krullen!

Ik was ontzettend blij dat mijn poes Moesje na 6 jaar vermissing weer gevonden was. Ik kon haar 190km verderop in Duitsland ophalen!

Ik ben ook echt een workaholic. Vanaf mijn vijftiende had ik al een baantje waarbij ik soms meer uren in de week werkte dan naar school ging. Vaak had ik ook meerdere banen tegelijk. Overdag op kantoor, ’s avonds in de groepsleszaal van de sportschool en om de dag af te sluiten achter de tap van de sportsbar. Ik vind alles leuk en niks te gek. Een avondje hangen op de bank is voor mij een zeldzaamheid en echt genieten doe ik daar dan niet van, tenzij er een echt goede actie- of misdaadfilm te zien is.

Van huis uit heb ik meegekregen dat je moet werken voor je geld. Maar dat je daar ook te ver in kunt gaan. Daardoor kreeg ik de behoefte aan een rustgevende hobby naast al deze hectiek. Ik wilde graag meer maken dan alleen maar kiekjes met vaak tegenvallende resultaten nadat het rolletje ontwikkeld was. Ik heb mezelf betere cameraspullen cadeau gegeven en ben cursussen en workshops gaan volgen bij diverse fotografen. Er ging een wereld voor me open. In het begin was het nog heel erg stoeien, maar naarmate ik langer bezig was, werden de foto’s steeds beter. Zelfs zoveel beter dat ik ze op een gegeven moment wel durfde te tonen aan anderen. En zo is mijn passie voor natuurfotografie in 2011 ontstaan.

Vooral het in detail weergeven van mooie dingen uit de natuur d.m.v. macrofotografie is waar ik het liefste mee bezig ben. Niets is er fascinerender dan een klein simpel beestje heel groot in beeld te brengen en zo alle kleine details, die normaal niet opvallen, te laten zien.

werken met mij

Mijn werk viel op en ik werd een paar keer gepubliceerd in tijdschriften, won een aantal prijzen in fotowedstrijden en kreeg steeds vaker de vraag of ik kinderen en huisdieren vast kon leggen. Hierin ben ik mij eerst gaan verdiepen. Want een newborn fotograferen is toch weer even heel iets anders dan een libel in het vroege ochtendlicht. De basis kennis van fotografie blijft hetzelfde, maar het omgaan met je onderwerp is een wereld van verschil! Sinds 2015 kun je ook bij mij terecht voor fotoshoots. En ook voor mijn portretten maak ik graag gebruik van de natuur en zijn prachtige licht.

Wil je weten hoe ik jou en/of je dierbare voor eeuwig vast kan leggen, neem dan even een kijkje

Mijn opgedane kennis en ervaring deel ik graag. Al sinds 2005 geef ik les. Weliswaar begonnen met groepslessen en fitnesstraining. Maar ook hier geldt de basis van lesgeven en communicatie blijft gelijk. Ik hoef alleen minder te schreeuwen en je tot het uiterste te drijven bij het lesgeven in de fotografie; al doe ik dat graag hoor wanneer je dit persé wenst!

Ik ga je wel uitdagen, maar dan in anders denken en in anders kijken. Wanneer de basiskennis er is, speelt de techniek geen rol meer voor je. En dan wordt het echt leuk, want dan kunnen we de creatieve kant op gaan zoeken. Een scherpe foto maken is niet moeilijk. Maar een foto maken waarbij de kijker wat langer blijft hangen in plaats van gelijk verder naar de volgende te scrollen, dat vraagt net iets meer. Maar geloof mij, er is echt niet veel nodig om met mooiere resultaten thuis te komen. Iedereen kan het en ik leg je graag uit hoe!

Wil je verder met je hobby fotografie? Je camera eens goed leren kennen? Niet meer een mooi moment missen, omdat je nog zocht naar het juiste knopje? Eens tevreden zijn met je resultaat?

Kijk dan hier hoe ik jouw fotografie naar een volgend niveau kan brengen.

Enkele publicaties

Kijk en beluister

Kijk en beluister hier mijn interview in de live uitzending van Brabants Bont van Omroep Brabant over mijn expositie bij Inspire Coffee in Bergen op Zoom.

Kijk en beluister hier mijn interview voor de podcast van Digifoto Pro n.a.v. mijn publicatie met als thema macrofotografie in het magazine editie 2019 10.

HET HOUTBRANDEN

Ik mag dus wel zeggen dat het goed gaat met de fotografie. Maar ja, ik was wel een beetje mijn rustgevende hobby kwijt. Want of ik werkte in opdracht of ik gaf een workshop. Tijdens een workshop geef ik alle aandacht aan de deelnemers, dus fotografeer ik zelf niet. Enkel af en toe even snel om een voorbeeld te laten zien. En zo was ik dus eigenlijk weer altijd maar aan het werk.

In 2018 was ik dus eigenlijk op zoek naar een nieuwe rustgevende hobby. Ik had iets voorbij zien komen op internet en vond dat er mooi uit zien. Na enig speurwerk kwam ik er achter dat het pyrografie of houtbranden heette en dat je er ook workshops in kon volgen. Mijn motto is zo’n beetje “als je iets doet, doe het dan goed”, dus boekte ik een workshop.

Ik had gelijk de smaak te pakken. Ik had de workshop alleen geboekt, dus zat met anderen aan een tafel, maar meen mij nog te herinneren dat ik enkel oog had voor mijn werkje. Ik had het geboortekaartje van de eerste dochter van een vriendin van mij meegenomen en maakte voor haar een geboortebord. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik dezelfde avond nog naar huis ging met een houtbrandpen en diverse blanco tapasplanken. Omdat het zo persoonlijk was en duidelijk veel tijd had gekost, viel het cadeau ook in de smaak.

Om mij te onderscheiden van de vele fotografen die Nederland tegenwoordig telt, ben ik het houtbranden gaan gebruiken voor props tijdens fotoshoots. Na de shoot kregen de klanten de gebruikte prop mee naar huis. En ja, dan staat het bij iemand thuis en wordt het dus ook door anderen gezien. Ik kreeg daarom steeds vaker vraag naar houtbrand projecten.

Zodoende dat je nu ook bij mij terecht kunt voor op maat gemaakte gepersonaliseerde cadeau’s. In overleg kiezen we een geschikt houten product, maken samen een pakkend ontwerp en vervolgens maak ik een zeer persoonlijk cadeau. Voor jezelf of om weg te geven.

Doordat het lesgeven in mijn bloed zit, geef ik inmiddels ook al weer enige tijd workshops houtbranden.

Wil je ook leren houtbranden? Bekijk hier de mogelijkheden.