ALLROUND CREATIVE CHOCOHOLIC

ASTRID (A.C.C.) BROUWERS

Beter en creatiever leren fotograferen

Het leven zit vol waardevolle momenten waar je graag aan terug denkt. Opgroeiende kinderen; een nieuwe pup in huis; verre reizen, uitjes met je (groot)ouders. Allemaal dierbare herinneringen die je graag telkens herbeleeft. Dat gaat makkelijker wanneer je deze momenten hebt vastgelegd. Door terug te bladeren in foto albums zie je weer je kleintje zich verwonderen met zijn oortje tegen de paddenstoel in het Sprookjesbos; je hond die als pup voor het eerst het strand ontdekt; je ruikt de theeplantages op Sri Lanka en proeft zelfs het lekkere eten op de verjaardag van je vader.

Al die herinneringen worden tegenwoordig constant vastgelegd met de camera van de mobiele telefoon. Deze zit nou eenmaal handig binnen handbereik in je broekzak. Je hebt wel een camera, maar deze ligt eigenlijk alleen maar stop te happen in de kast. Want ja, hoe zat het ook alweer? Waar waren al die knopjes nou ook alweer voor? Met de telefoon heb je toch veel sneller een foto gemaakt. En deze zien er altijd super uit!

Dat klopt; de mobiele telefoons van tegenwoordig kunnen hele mooie foto’s maken. Maar enkel wanneer je ze bekijkt op een klein digitaal schermpje. Stel je voor dat je een super, vrolijke blik van je oogappeltje hebt weten te pakken. Toevallig had je ook nog een mooie achtergrond. Deze foto wil je dus wel in de woonkamer hangen. Eenmaal afgedrukt op groot formaat, blijkt er niets over te zijn van die super mooie foto. De camera van je mobiel heeft nou eenmaal te weinig resolutie om er een mooie vergroting van te maken.

 Tijd dus om de camera van onder het stof vandaan te halen! En al die knopjes en instellingen? Ik help je er graag mee. Ik geef verschillende workshops waarin ik in simpele taal, stap voor stap alle basis instellingen uitleg. Het taaie theorie gedeelte, wisselen we af met oefenen in de praktijk. Zo leer je de camera door en door kennen. Weet je waar welk knopje voor is en welke instellingen je in welke situatie moet gebruiken. Zo ben je snel genoeg om met je camera een mooi moment vast te leggen en kun je er later van genieten wanneer het aan de muur hangt.

Creatieve workshops en diy pakketten

 

Door de jaren heen, maak je heel veel foto’s. Niet alleen alle belangrijke momenten leg je vast, maar ook grappige en dierbare. Hoe vaak kijk je nog terug naar deze beelden? Elke maand weleens? Of slechts een keer per jaar? Of heb je ze wel gemaakt, maar doe je er verder helemaal niets meer mee? Eeuwig zonde om je foto’s alleen maar op je computer of je telefoon te laten staan!

Tijdens de workshop Foto op hout leer ik je hoe je zelf je foto’s over kunt brengen op hout. Ik gebruik hier 3 verschillende technieken voor die ik je allemaal simpel en duidelijk uitleg. Naast hout kun je je foto’s ook overbrengen op papier, stof en steen/beton. Een leuke creatieve bezigheid om even lekker bij te ontspannen om daarna nog lang te kunnen nagenieten van je mooie herinneringen.

Ook leuk om eens een origineel cadeau te maken voor iemand. Niet alleen zullen ze verrast zijn door een foto met betekenis, maar ook door de tijd en aandacht die je aan het cadeau hebt besteed. Garantie voor succes.